Verkstadstjänster

Verkstaden på Dahlbergs Bilservice & Rekond jobbar med helhetslösningar. Vi tillhandahåller reparationer, service, svetsningar, däck, däckförvaring, motorvärmarmontering, montering av dragkrokar, elmontage, extraljus, montering av telefoner (handsfree), larmmontering, bilglas, diagnosarbete (bildata), bilel, försäkringsskador så som plåt, lack mm. Vi erbjuder även dig som kund fri lånebil, samt skjutsar till jobbet om det inte passar med buss.

Om vår bilverkstad

Verkstaden är inhyst i rymliga lokaler på Appelbergsvägen i Bredsand – snett nedanför Statoil. Verkstadslokalerna har mycket väl tilltagen takhöjd vilket medger service även på större fordon!

Vi är ansluta till BDS-kedjan, vilket innebär att större delen av våra reservdelar tas därifrån – alla BDS produkter tas från samma fabriker som originaldelarna och håller samma höga kvalitet och garantier, så du kan alltid känna dig trygg med att delarna vi byter på din bil motsvarar originalet.

I de fall vi inte kan få fram de delar vi behöver från BDS så väljer vi alltid original – nytt eller begagnat beroende på vilken typ av reservdel det är frågan om. Vi är självklart också MRF-anslutna sedan ett antal år tillbaka och sedan januari 2020 även Godkänd bilverkstad.

Bild från vår verkstad

Bild från vår verkstad

Arbeten vi utför:

Service:

Vi utför alla typer av servicar, från olje/filterbyten till kamremsbyten.
Service utförs efter tillverkarens rekommendationer.
Vi följer tillverkarens serviceschema och vi lägger även till ytterligare punkter för att få en total koll på bilens kondition.
Vi programmerar om styrdon för service efter kundens körförhållanden och verkliga slitage.
Vi använder ALLTID av tillverkaren godkända delar, alla delar har minst 2 års garanti!

Hos oss får kunden själv välja vilken olja dom vill ha av de 2 sorter vi marknadsför – Mobil 1 eller Pennzoil.

Byte av reservdelar:

Vi utför alla typer av verkstadsarbeten, inkl. motorbyten/renoveringar.

Vi är ansluta till BDS-kedjan, vilket innebär att större delen av våra reservdelar tas därifrån – alla BDS produkter tas från samma fabriker som originaldelarna och håller samma höga kvalitet och garantier, så du kan alltid känna dig trygg med att delarna vi byter på din bil motsvarar originalet.

I de fall vi inte kan få fram de delar vi behöver från BDS så väljer vi alltid original – nytt eller begagnat beroende på vilken typ av reservdel det är frågan om.

Vi monterar som sagt i första hand originaldelar eller delar med likvärdig kvalitet, vi väljer alltså helst inte billiga ”piratdelar”, det blir alltid dyrare i längden då de sällan eller aldrig uppfyller de höga kvalitetskrav som vi själva ställer och vill ge dig som kund!

Givetvis monterar vi även billigare delar om kunden absolut vill, men vi informerar då om vikten av att satsa på kvalitetsdelar istället för att stirra sig blinda på priset.
Man får vad man betalar för! Bra kvalitet blir trots allt alltid billigast i längden!

Larmmonteringar :

Vi monterar alla på marknaden förekommande billarm enligt kundens önskemål, såsom Defa, Car Guard, etc.

Är du osäker på vilken modell du skall välja, så kontakta vår verkstad så hjälper vi dig utifrån din bilmodell och dina behov!

Rostskyddsbehandlingar:

Vi utför sedan 2009 även rostskyddsbehandlingar. Produkterna vi använder kommer från Dinitrol, vilka sedan länge arbetar med bilbranschen för att i samarbete med denna utveckla pålitliga och effektiva rostskyddsprodukter.

De flesta av dagens moderna bilar har förvisso ett riktigt bra rostskydd om man jämför med bara för några år sedan, men trots detta så är vissa partier så som underreden, länkarmar och stag fortfarande väldigt utsatta för rostangrepp.

Dessutom är underredet på en bil tack vare dess självbärande konstruktioner i chassi och karosser en otroligt viktig del av hur väl din bil uppför sig på vägen och hur krocksäker den är.

Detta i kombination med det rent kosmetiska gör rosten till varje bilägares värsta fiende!

Med en komplettering av din bils ordinarie rostskydd så förlänger du såväl värde som säkerhet och vägegenskaper på din bil.

Montering av solfilm/skyddsfilm :

Solfilm på din bils rutor stänger ute såväl nyfikna blickar som solljus. En bra solfilm absorberar/reflekterar dessutom nästan all farlig UV-strålning och sänker effektivt temperaturen i din bil under varma sommardagar.

Tänk på att det enligt svensk lag inte är tillåtet att tona framruta samt främre sidorutor!

Vi monterar även transparenta skyddsfilmer på strålkastare, insteg, skärmkanter etc.

Hjulbyten:

Vi skiftar hjul på din bil på båda våra anläggningar och säljer även lättmetallfälgar samt sommar/vinterdäck. (Beställningsvara!)

Vi kan även erbjuda däckförvaring. Kontakta oss för mer information och pris.

Montering av motorvärmare :

Vi monterar motorvärmare, grenledningar och kupevärmaruttag på alla bilmodeller.

Vi monterar såväl Calix och Defa som eventuella andra märken, allt efter kundens önskemål.

Chiptrimmning/motoroptimering:

En chiptrimmning höjer avsevärt effekten på din motor genom att styrchippet i datorns elektronikenhet bytts ut mot en omprogrammerad dito som finjusterar bränsle/luftblandning, tändning etc.

Viktigt att tänka på är att eventuella nybilsgarantier kan bli ogiltiga vid ingrepp i motorns styrsystem!

Vi för alltid en dialog med kunden för att eliminera risken för problem med eventuella garantier innan vi utför denna typ av arbeten.

För ägare av dieselfordon är vi stolta över att numer även vara auktoriserad åteförsäljare av Promotech effektboxar för dieselmotorer!

Promotechs effektmoduler är ett fristående dieseltrim, som tack vare sin vattentäta konstruktion mycket enkelt ansluts till motorn via befintliga plug-in anslutningar.

Förutom betydligt bättre prestanda, sjunker ofta bränsleförbrukningen. Lika enkelt tar du bort din effektbox och bilen blir åter original. Inga krångliga chip byten eller äventyrliga ingrepp i bilens original programvara. Till dagens moderna dieselmotorer ges individuellt anpassade trimboxar med en map utvecklad för varje enskild bilmodell. Inget evighetsjusterande av universalboxar. Motorn ges ett exakt beräknat tillskott av både bränsle och luft.

För mer information, gå in på www.promotech.se och läs mer, eller kontakta någon av våra anläggningar!

AC-service

Nästan alla bilar har numera luftkonditionering eller AC (Air Conditioning) och det är ett separat system som är både tekniskt komplicerat och kräver specialistkompetens och utrustning för att testa och reparera.

En luftkonditionering består av:
Kompressorn som pumpar runt kylmedel och olja i systemet. Kondensorn tar emot det värmda kylmedlet och kyler ner det med hjälp av en fläkt när bilen står stilla och/eller en kylare som använder fartvinden när bilen rullar. Kondensorn sitter oftast monterad i närheten av bilens vanliga kylare.

Torkfiltret avfuktar och filtrerar kylmedlet.
Förångaren, eller evaporatören, är stället där kylan kommer ut i kupén. Den varma luften tas emot på ena sidan och kall luft lämnar på den andra.
Expansionsventilen ser till att mängden kylmedel är tillräcklig i systemet.
En mängd olika sensorer, termometrar, reläer och spjäll ser till att systemet fungerar som det ska, och att luften kyls på avsett vis.

Köldmedium

Det finns idag två huvudtyper av köldmedium för klimatanläggningar i bilar: R134a och R1234yf. Under de senaste åren har R1234yf blivit den vanligaste varianten i nya bilar, då R134a innehåller freon som är skadlig för ozonskiktet. R1234yf har dock en stor och pontentiellt farlig nackdel: Den är väldigt brandfarlig. Vid läckage i AC-systemet har det vid ett flertal tillfällen rapporterats om motorbränder till följd av att R1234yf-gasen antänts.

Ett ökande problem idag är att oseriösa butiker bla på internet säljer köldmedia och uppmanar folk att själva fylla sin AC. Detta kan vara direkt livsfarligt, dels för att den gas man köper som privatperson i många fall är propangas (gasol) som överhuvudtaget inte skall användas i klimatanläggningar, både pga att det skadar anläggningen och framför allt för att det är extremt brandfarligt/explosivt.

Även R134a finns att få tag i på vissa håll, men sällan informeras köparen om att R134a absolut inte får blandas med R1234yf vilket som sagt väldigt många nya bilar är fyllda med från fabrik! Att själv fylla sin AC är alltså både livsfarligt och olagligt!

Vi är certifierade för att hantera och fylla AC-system och har utrustning för gasanalys, så att vi vet vilken gas som skall vara i det aktuella systemet. Vi kan dessutom hitta läckor, då vi har möjlighet att provtrycka systemet innan påfyllning av köldmedia.

Allt detta sammantaget gör att du absolut inte skall laborera med din bils AC på egen hand utan lämna in bilen till en certifierad verkstad om du märker att anläggningen inte fungerar som den skall!

För frågor kring verkstadsbesök, ring Magnus Dahlberg: 070-624 88 02

Kontakta oss

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form